СБУ повідомила про підозру очільниці Полтавського райсуду

by Max

Служби безпеки повідомили про підозру у «державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану» очільниці Полтавського районного суду. За даними слідчих, ФСБ РФ завербувала її для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

«На російську спецслужбу посадовиця вийшла за власної ініціативи на початку повномасштабного вторгнення РФ. На той час вона перебувала у Бердянську, де працювала суддею у міськрайонному суді. Після захоплення південного міста жінка добровільно залишилась на тимчасово окупованій частині Запорізької області. Там вона «познайомилась» з представником ФСБ і дала йому згоду на негласне співробітництво на користь країни-агресора. Встановлено, що наприкінці березня минулого року вона передала окупантам інформацію про переміщення трьох бійців окремого загону спецпризначення «Азов» з Маріуполя до району Мангуша. Тоді за її «наводкою» загарбники намагалися виявити місцезнаходження українських військових», – повідомили в СБУ.

У відомстві кажуть, що підозрювана «закликала інших працівників суду підтримати російських окупантів і співпрацювати з ними, якщо чула заперечення – «здавала» людей до російських каральних органів».

Повідомляється, що влітку минулого року посадовиця виїхала на підконтрольну Україні територію, де згодом влаштувалась до Полтавського райсуду.

Наразі вирішується питання щодо відсторонення фігурантки від посади та обрання запобіжного заходу – тримання під вартою, повідомили у відомстві.

З відкритих джерел відомо, що головою Полтавського районного суду Полтавської області є Лариса Богомолова. На цю посаду вона була обрана на початку листопада 2022 року «за результатами таємного голосування».

Читайте також