У Пентагоні прокоментували можливість перенесення «Рамштайну» після скасування Байденом поїздки

by Max

У Пентагоні прокоментували скасування поїздки президента США Джо Байдена до Німеччини, де він, серед іншого, мав брати участь у зустрічі формату «Рамштайн» 12 жовтня.

«Ми все ще працюємо над тим, як це позначиться на розкладі міністра…», – сказала на брифінгу заступниця речника оборонного відомства США Сабріна Сінгх.

У неї також запитали, чи не планує Пентагон об’єднати Контактну групу з питань оборони України з зустріччю міністрів оборони НАТО, яка запланована пізніше на жовтень.

«Ми просто зараз це з’ясовуємо..Президент сьогодні скасував свою поїздку вранці, тож ми знову працюємо над новими деталями», – пояснила Сабріна Сінгх.

Раніше президент США Джо Байден та держсекретар Ентоні Блінкен скасували свої подорожі до Німеччини, зокрема для участі в Контактній групі з питань оборони України, через ураган «Мілтон».

Читайте також: Дозвіл використовувати далекобійну зброю по цілях у РФ обговорять на «Рамштайні» 12 жовтня – Рютте

Байден планував прибути до Німеччини ввечері в четвер, 10 жовтня. У Берліні заплановані його зустрічі з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і канцлером Олафом Шольцем. 12 жовтня Байден мав поїхати до землі Рейнланд-Пфальц, де на американській військово-повітряній базі в Рамштайні відбудеться зустріч щодо України.

Там, зокрема, мала відбутися і зустріч президента США із президентом України Володимиром Зеленським.

Раніше український президент повідомляв, що під час 25-ї зустрічі у форматі «Рамштайн» (12 жовтня) Україна надасть план перемоги усім партнерам. Також генеральний секретар НАТО Марк Рютте на пресконференції у Києві зазначив, що на засіданні обговорять з президентом США Джо Байденом питання дозволу застосовувати далекобійну зброю по військових обʼєктах у Росії.

Читайте також