Уряд спростив ввезення енергетичних товарів в Україну

by Max

Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка звільняє митні органи від необхідності надавати забезпечення сплати митних платежів, розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

«Продовжуємо децентралізацію енергосистеми. В Україні вже діє закон про те, що енергообладнання завозиться без мита й ПДВ. Сьогодні (9 серпня – ред.) затверджуємо постанову, яка прибирає непотрібні обмеження при ввезенні такого обладнання. Зокрема, митним органам більше не потрібно буде надавати забезпечення сплати митних платежів», – зазначив він.

За словами Шмигаля, «спрощення процедури необхідне, аби потрібне для української енергетики обладнання максимально швидко, без жодних затримок та додаткових платежів завозилося в Україну».

Водночас Шмигаль поінформував, що «уряд ухвалив рішення про активізацію програми встановлення альтернативної енергетики в адмінбудівлях, лікарнях та школах».

«Мова насамперед про сонячні панелі на дахах, а також встановлення установок зберігання енергії. Це завдання як для міністерств, так і для всіх місцевих керівників. Маємо вийти на рівень, коли максимальна кількість лікарень, адмінбудівель та шкіл є автономними», – пояснив він.

Раніше Шмигаль казав, що задля забезпечення громадян і бізнесу альтернативними джерелами енергії Кабмін планує скасувати ввізне мито та ПДВ на все енергетичне обладнання.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок масованих ракетних атак РФ у березні знищено 80% теплової генерації.

Росія посилила атаки енергетичної інфраструктури України. 22 березня під час масштабної атаки на українську енергетику РФ завдала удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. У компанії «Укргідроенерго» повідомили про серйозні пошкодження. Згодом цілями російських атак були Канівська і Дністровська ГЕС.

Читайте також